kategorie: 

Kraniosakrální terapie

Kraniosakrální terapie je účinná léčebná a preventivní metoda. Od jiných masážních technik se liší tím, že kromě hmatů, využívá i práci s energií. Jedná se o velmi jemnou formu masáže, která nahlíží na lidskou bytost holisticky, jako na syntézu těla, mysli a duše. Jemnost hmatů skrývá hlubokou sílu, kterou tato technika nabízí. V kraniosakrální terapii pracujeme s tzv. kraniosakrálním pulsem. Cílem je tento puls na jednotlivých částech těla uvést do rovnováhy.

Kraniosakrální terapie působí na širokou škálu tělesných, psychických, neurologických i hormonálních problémů a dysfunkcí. Pokud ale netrpíte žádnou ze zmíněných obtíží, můžete využít pouze její silný relaxační účinek. Unikátnost terapie spočívá v její hloubce. Neodstraňuje jen tělesné symptomy, ale hledá rovnováhu celého organismu.  Naše tělo má přirozenou tendenci vracet se do harmonie a samo sebe regulovat. Terapeut se přidává k této vrozené inteligenci, dává organismu orientaci a doprovází ho. Metoda pracuje komplexně, tím pádem řeší problém na několika úrovních zároveň. Rozpouští příčinu a spolu s ní pomáhá odcházet i symptomům. Oslovuje naše tělo jako jeden systém, směřuje jej ke zdravému a přirozenému fungování. Stává se mocným nástrojem, který působí, i když vše ostatní selhává. 

Při pravidelném docházení na terapii dochází také k většímu využívání kapacity mozku. Obě mozkové hemisféry začínají rovnocenně spolupracovat. Tím pádem se posunujete k větší vyrovnanosti, moudrosti, hlubšímu spojení se sebou a pochopení sebe sama. Díky jemnosti a neinvazivnímu přístupu je vhodná pro dospělé i děti.

 

Jak terapie probíhá?

Při ošetření ležíte na masážním lůžku v pohodlném oblečení. Relaxujete, pozornost zaměřujete na svůj dech. Terapeut je vědomý a prostřednictvím jemných, měkkých doteků rukou navazuje kontakt s vaším tělem. Od plosek nohou postupně jednotlivými hmaty prochází celé vaše tělo. Za pomocí mírných tlaků, komprese a dekomprese kostí, fascií a dalších struktur zpracovává a uvolňuje traumatizovaná místa. Uvádí kraniosakrální puls do harmonie. Největší část terapeutické práce se uskutečňuje v oblasti kosti křížové a v oblasti hlavy. Po celou dobu této péče je terapeut soustředěný, pozorný, vnímavý a napojený na vás. Vy jste v klidu a v bezpečí. Metoda je založená na důvěře, je šetrná. Terapeuta vede jeho intuice.

 

Délka terapie?

Délka ošetření je 90min. U dětí je délka poloviční.

 

Frekvence ošetření?

Frekvence je individuální. U akutnějších potíží doporučuji 1x/ týdně. Vyjímečně i 2x/ týdně. Standartně u preventivních návštěv 1x/ měsíc. Záleží na tempu každého jedince a intuici terapeuta.

 

Vhodné indikace?

  • problémy s pohybovým ústrojím
  • bolesti zad, páteře a kloubů, chronické bolesti končetin
  • degenerativní změny páteře
  • problémy s čelistmi, dutinami a dysfunkce v oblasti ušní, oční, nosní
  • bolest hlavy, migréna
  • bolesti žaludku, nebo špatná funkce vnitřních orgánů
  • úleva při psychických a psychosomatických obtížích
  • léčení traumatu a post-traumatických symptomů
  • únava, nespavost
  • podpoření procesu osobního růstu

 

Závěrem

Kraniosakrální terapie má vysoké procento úspěšnosti. Je třeba však dodat, že neřeší vše a za každou cenu. Při léčení vašich zdravotních potíží je ale bezesporu vedle medicínských postupů vhodnou podpůrnou technikou. Je to metoda citlivá, nápomocná, ale není spasitelská. Celý úspěch je vázán i na vaši otevřenost, přístup a víru v proces.

„Děje se něco, co nevidíte……jen cítíte „.

 

Na Kraniosakrální terapii se objednávejte ZDE.

 

kraniosakrální terapie

kraniosakralni terapie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Relaxační meditace

jana břízová

Stáhnětě si do mobilu poklidnou relaxační meditaci

zrelaxujte své tělo a mysl

Krátká meditace, kterou si můžete pustit ke zrelaxování po dlouhém dni nebo také během dne - jako svou osobní odpočinkovou pauzu mezi dvěma náročnými aktivitami.

Stáhnětě si do mobilu poklidnou relaxační meditaci

zrelaxujte své tělo a mysl po dlouhém dnu

© 2022 web s láskou od lucie s.  |  GDPR  |  obchodní podmínky  |  site credit

Fyzioterapie a masáže pro život bez bolesti, tvoření a workshopy pro život v harmonii. 

spojme se

HoME

o mně

blog

kontakt

fyzioterapie

NORDIC WALKING

tvoření

workshopy