kategorie: 

Bříza Harmonie – Univerzita třetího věku U3V

Pod hlavičkou Univerzity Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem, probíhá v Žatci Univerzita třetího věku, mimo jiných i kurz “ Zdravotně – pohybový”. Tento kurz je spuštěn na čtyři semestry v období 2023- 2024 a já mám tu čest být jeho lektorkou.

 

Kurz je rozdělen na část praktickou a část teoretickou. V rámci teoretické části kurzu absolvují posluchačky přednášky, ve kterých se seznamují se základními principy péče o pohybový aparát. Přednášky mají preventivní, ale také autoterapeutický význam, s důrazem na pochopení celé problematiky. 

V části prakticky probíhají zdravotní cvičení určená pro osoby vyššího středního věku a seniorů. Během jednotlivých setkání posluchačů procvičují správné držení těla, dechový stereotyp a relaxační techniky. Nacvičujeme rovnovážné funkce lehce posilujeme s využitím overbalu i gumy. 

Některé naše hodiny probíhají venku, kde trénujeme trekking a Nordic Walking. 

U3VCíl kurzu

Cílem kurzu je seznámení se s možnostmi prevence a aktivního přístupu v rámci udržení schopností pohybového aparátu v seniorském věku. 

U3V jana brizova

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Relaxační meditace

jana břízová

Stáhnětě si do mobilu poklidnou relaxační meditaci

zrelaxujte své tělo a mysl

Krátká meditace, kterou si můžete pustit ke zrelaxování po dlouhém dni nebo také během dne - jako svou osobní odpočinkovou pauzu mezi dvěma náročnými aktivitami.

Stáhnětě si do mobilu poklidnou relaxační meditaci

zrelaxujte své tělo a mysl po dlouhém dnu

© 2022 web s láskou od lucie s.  |  GDPR  |  obchodní podmínky  |  site credit

Fyzioterapie a masáže pro život bez bolesti, tvoření a workshopy pro život v harmonii. 

spojme se

HoME

o mně

blog

kontakt

fyzioterapie

NORDIC WALKING

tvoření

workshopy